V prípade, že sa rozhodnete pre kompletne grilované rebierka, čaká vás viac ako trojhodinová šichta pri grile. Uistite sa, či máte gril úplne v poriadku a ste zásobený dostatkom piva alebo iných na grilovanie nevyhnutných dobrôt.
Rozpáľte gril približne na 150 °C a položte rebierka na mriežku. Kontrolujte teplotu a asi po hodine mäso zabaľte do alobalu. Po ďalších 2 hodinách mäsko ľahko odpadá od kosti. Posledných 10 minút grilujte rozbalené z alobalu a potreté grilovacou omáčkou.
Rýchlejšie to pôjde cez rúru
Rýchlejším variantom je rebrá najprv vložiť do pekáča, podliať vývarom a dokonale zakryť pokrievkou alebo alobalom. Takto nachystané mäso vložíte do vyhriatej rúry a asi hodinu a pol pečiete na 180 °C.
Že sú rebrá pripravené na ďalší koncert na grile, spoznáte podľa toho, že je mäso mäkké a dá sa pomerne ľahko oddeliť od kosti. Predpripravené rebrá potrite grilovacou omáčkou a vložte na gril. Po 5 minútach ich otočte a grilujte ďalších 5 minút.
Pred poslednou päťminútovkou ich znovu pretrite omáčkou. Mäso sa z rebier mierne stiahne a odhalené kocky poslúžia ako držadlá rozrezaných kúskov mäsa. Pridajte k nim aj špíz z grilovanej zeleniny alebo netradičné grilované ovocie a letná prehliadka grilovaného luxusu môže začať.